Ja, ik accepteer cookies zodat deze website optimaal werkt.

Meer informatie

SPIROsol

Veelgestelde vragen

 

Wat is SPIROsol?

SPIROsol is de merknaam voor gegolfde spiraal gefelste plaatstalen buizen, die verzinkt en meestal van een coating zijn voorzien.

Waar wordt SPIROsol toegepast?

Als duiker onder allerlei wegen van woonerf tot snelweg. Andere toepassingen zijn transportbandtunnels, vee tunnels, bergingstanks en ecopassages.

Waar bestaat het Duplexsysteem uit?

SPIROsol heeft om een lange levensduur zeker te stellen een hoogwaardig beschermingsysteem: Het duplexsysteem bestaat uit een zinklaag en naar wens een Plastisol, Trenchcoat of Duflex240 coating.

Hoe worden SPIROsol constructies berekend?

SPIROsol is een flexibele stalen buis, die een deel van zijn sterkte verkrijgt door de verdichting van de omliggende grondlagen. De constructies worden berekend volgens de eisen in de Standaard RAW2010 volgens de theorie van Klöppel & Glock en de lastenverdeling van het verkeer volgens Boussinesq. Hierbij wordt de constructie gecontroleerd o.a. op doorslaan van de schedel.

Wat zijn de voordelen van SPIROsol?

- Geringe projectkosten;
- Geringe kosten in de uitvoering;
- Kortere bouwtijd;
- Besparing op funderingskosten;

Ik heb een Plaatstalen duiker en wil deze laten inspecteren. Kan BCT hierin adviseren?

Ja, BCT kan haar kennis en ervaring van gegolfd stalen duikers inzetten om inspecties en adviezen te verlenen over de staat van bestaande plaatstalen buizen. Aan de hand van de inspectie en een herberekening op basis van een opgegeven verkeersbelasting kan een uitspraak worden gedaan over de staat van het kunstwerk.

Constructiedetail: 

 

Kan het uiteinde van de SPIROsol extra worden beschermd?
Ja, d.m.v. een stalen eindbeschermer, betontegels of een gestorte betonrand.