Ja, ik accepteer cookies zodat deze website optimaal werkt.

Meer informatie

Over Ons

Duurzaamheidscijfers / CO2-prestatieladder

 

Bergschenhoek Civiele Techniek B.V. (BCT) meet continue de voortgang van haar ecologische voetafdruk, de duurzaamheidsprestaties om te blijven focussen en bij te kunnen sturen.
Ons systeem meet o.a. waarden t.b.v. het CO2-bewust certificaat niveau 3 (eis Inzicht), zoals de verbruikte hoeveelheid energie en de CO2-emissies van onze organisatie.

 De belangrijkste resultaten tot en met 2019

  • Sinds 2014 gebruiken alle vestigingen Groene Stroom
  • Het water verbruik is 35 m3 per jaar. Dit is minder dan het verbruik van een gemiddeld huishouden van 3 personen (137 m3)

 

 Energie

Als onderdeel van ons MVO-beleid heeft BCT voor het energieverbruik een eenvoudig doel gesteld om onze energie-efficiëntie te verbeteren en het gebruik van hernieuwbare energie te vergroten. Onze benadering om dit doel te bereiken is het installeren van energiebesparende systemen en de aankoop van hernieuwbare energie voor onze fabrieken.

 

 Klimaat

Het aanpakken van onze uitstoot van broeikasgassen is een belangrijk onderdeel van onze betrokkenheid. We streven naar een 60% lagere CO2-footprint in 2020 t.o.v. 2012.

Het meten van CO2-emissies

BCT berekent de uitstoot van broeikasgassen door haar organisatie met behulp van het Greenhouse Gas Protocol, waarmee we analyseren en rapporteren over onze CO2-emissiereducties. Wij publiceren onze CO2-footprint voortgang CO2 reductie, Keteninitiatieven etc op deze site en op www.skao.nl 

 

 Life Cycle Assessment (LevensCyclusAnalyse)

Life Cycle Assessment ( LCA ) is een instrument dat wordt gebruikt om de milieu- aspecten van een product of proces te evalueren. Alle gebruikte materialen, energie en afval die betrokken zijn bij elke fase van de levenscyclus van het product, van grondstof winning tot recycling of definitieve verwijdering worden in kaart gebracht. LCA's meten de belangrijkste milieueffecten waaronder Global Warming Potential, toxiciteit en uitputting van hulpbronnen. De resultaten worden gebruikt om inzicht te krijgen in de meest significante effecten van een product. Daarna worden door het vergelijken met resultaten van andere LCA’s naar verbeteringen gezocht om tot een lagere milieu impact te komen. 

De LCA van SPIROsol buizen is opgesteld door Stimular en geverifieerd door IVAM. De uitkomsten van de LCA van de SPIROsol buizen zijn gunstig. De LCA’s zijn aangeboden aan de SBK. De SBK zal de cijfers beschikbaar maken via de Nationale Milieudatabase voor de diverse berekeningstools, zoals DUBOcalc.

 

 Recycling

BCT laat 100% van haar staaluitval tijdens productie recyclen. Met ingezamelde koffiebekers en lege cartridges worden goede doelen ondersteund (www.bekerrecycling.nl/index.html ; www.aap.nl/nl/help-mee/toners-en-cartridges) en ook papierafval wordt voor 100% gerecycled.

 

 

   Bergschenhoek Civiele Techniek B.V.

   Boterdorpseweg 10
   2661 AC Bergschenhoek

 

   Postbus 45
   2650 AA Berkel en Rodenrijs

 

   T: 010-5242650
   E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.